Nasza skóra to nasza wizytówka. To, w jaki sposób o nią dbamy, jak się odżywiamy i w ogóle jaki prowadzimy styl życia, mocno wpływa na jej wygląd. Z poprzedniego artykułu, wiesz już, co warto jeść, żeby poprawić jej wygląd. A czego należy unikać? Czy można jeść przetworzoną żywność? Przegląd badań z 2014 roku powiązał mocno przetworzoną żywność [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
[...] a jednocześnie byłyby powszechnie lubiane i nie generowałyby ryzyka wystąpienia nadmiaru innych związków w organizmie. Najlepszym na to przykładem jest wątróbka, która zawiera komplet witamin B, jednak nie każdy za nią przepada, a jednocześnie spożywając ją zbyt często, można się narazić na hiperwitaminozę witaminy A. Dobrym rozwiązaniem [...]
[...] je zalecać do codziennej diety. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem mleka i wszelkich twarogów, serów. Podam tylko kilka powodów, oto one: 1 - Mleko tak często zachwalane zawiera spore ilości kazeiny i laktozy. Jak wiemy za trawienie pokarmów w naszym organiżmie odpowiedzialne są różne enzymy trawienne, węglowodany są trawione przez inny [...]
[...] weganem i nie ma problemu z ułożeniem diety i z budowaniem mięśni. Jeżeli taka osoba jest, chętnie skorzystałabym z doświadczeń:) Wiele jest diet, ale większość niestety zawiera nabiał, ryby i mięso. Może się teraz nasunąć pytanie. No tak, jest weganką, to dziwi się, że nie może przybrać na wadze? Otóż nie tylko czerpiemy energię z [...]
[...] zadne.Uklad trawienny dziecka przestaje wydzielac podpuszczke. Od tej chwili krowie mleko staje sie dla organizmu produktem ciezkostrawnym. Nikt nie podwaza faktu, ze mleko zawiera duzo wapnia, ktory jest niezbedny dla rozwoju kosci. A czy mniej jest wapnia w orzechach, kapuscie, marchwi, burakach? Wiecej. A co najwazniejsze - jest tam w [...]
[...] przestaje wydzielać podpuszczkę. Od tej chwili krowie mleko staje się dla organizmu produktem ciężkostrawnym. Wapń, tłuszcz i cholesterol Nikt nie podważa faktu, że mleko zawiera dużo wapnia, który jest niezbędny do rozwoju kości. A czy mniej tego wapnia jest w orzechach, kapuście, burakach? Więcej. A co najważniejsze - jest tam w idealnej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] mi się w końcu zrobić jakieś kroki. Bardzo zależy mi na odpowiedzi i docenię każdą poradę. Jeśli mi się jeszcze coś przypomni co do pytań to dopisze. Pozdrawiam PS. Płatki typu nesquik też są bardzo złe dla organizmu? Niby je się je z mlekiem co zawiera dużo tłuszczów, ale czytałem, że ona mają dużo magnezu i wapnia. Nie wiem, może to ściema. :)
[...] BĘDAC DOROSŁYM JUZ OSOBNIKIEM NIE SPOŻYWA MLEKA. TAK URZĄDZIŁA TO NATURA. jeśli chodzi o koty to my ludzie,nauczylismy je pic mleko ... ... Nikt nie podważa faktu,ze mleko zawiera duzo wapnia, który jest niezbedny do rozwoju kosci,A czy mniej jest wapnia w orzechach , kapuście , marchwi, burakach ? Wiecej. A co najważniejsze - jest tam w [...]
[...] --33 mg Fosfor --97 mg --18 mg Sód --50 mg --16 mg Ponadto krowie mleko jest znacznie mniej słodkie niż ludzkie. Badania składu mleka potwierdzają, że ludzkie mleko zawiera dużo cukrów prostych, które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym [...]
[...] Kasza kukurydziana z kukurydzy. komosa ryżowa roślina ta wytwarza bogate w skrobie nasiona, natomiast nie jest ona zbożem. Komosa jest uznawana za bardzo wyjątkowy produkt, zawiera pełnowartościowe białko, mnóstwo witamin i minerałów. Zawiera w sobie spore ilości flawonoidów, wykazuje zatem działanie antyoksydacyjne. Jest bogata w magnez, [...]
[...] które nie mają wartości odżywczej, ale ce****ą się specyficznymi walorami sensorycznymi i mogą wywierać korzystny wpływ na procesy trawienne. Przyprawy w swoim składzie zawierają głównie: olejki lotne, kwasy eteryczne, alkaloidy, żywice, związki siarki, flawonoidy, co decyduje o ich właściwościach. Użyte jako dodatki do pożywienia nadają mu [...]
[...] Komórki te zbudowane są z keratyny (białko zaliczane do grupy skleroprotein, trudno hydrolizujące, nierozpuszczalne w wodzie, w rozcieńczonych kwasach i zasadach; zawiera dużo aminokwasu siarkowego - cystyny). Warstwa rogowa pełni ważną funkcję ochronną. Chroni ona wewnętrzne tkanki i tym samym organizm przed promieniami [...]
[...] w azot. Surowiec. Wykorzystuje się ziele - Herba Erodii cicutarii, które zbiera się przed lub w czasie kwitnienia i suszy w temp. do 40o C. Skład chemiczny. Ziele iglicy zawiera dużo witaminy C (600-650 mg/100 g), koffeinę (ok. 50 mg/100 g), karoten, kw. galusowy, cytrynowy, jabłkowy i kawowy, garbniki, sole mineralne (głównie krzem), [...]
[...] tłuszczu, zatrzymywanie w organizmie wody i minerałów. Clomifen jako słaby antyestrogen może w znacznym stopniu pomóc w zapobieganiu tym skutkom ubocznym. Cena opakowania zawierającego 10 tabletek na czarnym rynku 30-50 zł. 4)DECA-DURABOLIN NAZWA HANDLOWA: Retabolil (Węgry) ampułki 50 mg/l ml Deca-Durabolin (Niemcy, Holandia, Grecja) ampułki [...]
[...] życiowy każdej, nawet najmniejszej komórki. Przyjrzyjmy się bliżej pracy ciała. Oddychanie nie tylko doprowadza tlen do komórek. Steruje również przepływem limfy, która zawiera białe ciałka krwi zapewniające odporność organizmu. Co to jest system limfatyczny? Niektórzy sądzą, że jest to system kanalizacyjny ciała. Każda komórka otoczona [...]
[...] na to tym bardziej, że styczności z jakąkolwiek formą kreatyny nie miałem już od około 10 miesięcy. CEE - ESTER ETYLOWY KREATYNY MEGA CAPSULES Najwyższej jakości preparat zawierający w składzie ester etylowy kreatyny (creatin ethyl ester hcl). Jest to udoskonalona postać kreatyny o znacznie wyższym stopniu wchłaniania niż tradycyjny [...]
Tak naprawdę to nikt z nas nie wie co je! Etykiety na artykułach spożywczych nie mówią ci wszystkiego. Większość zawiera pewne ilości, chociażby tylko śladowe, pestycydów, chyba że jesz tylko produkty hodowane w warunkach naturalnych - tak zwane organiczne lub ekologiczne. Przeciętny człowiek spożywa w ciągu roku warzywa i owoce, które zostały [...]
[...] mineralne (dużo wapnia, fosforu, magnezu, siarki, potasu), białka mają więcej niż kalafiory. Są zasadotwórcze . Brukselka- ma dużą wartość odżywczą. Ze wszystkich kapustnych zawiera najwięcej białka bo koło 4,4%. Ma dużo witaminy C, dużo A, B1 B2 a również żelazo, fosfor, magnez, siarkę, wapń i potas. Ma jedną wadę jest kwasotwórcza.Nie należy [...]